Datorernas MacGyver

Förre! Rejäl sprucken plast.
Efter! Ihop limmad och åtgärdad. Man få givetvis tar det lite försiktig efter såna här reparation, men man slipper slänga en fungera dator.

Kom du ihåg 80-tals serien MacGyver, karaktären som kunde bygga en helikopter med 2 pinnar. MacGyver gav upphov till begreppet MacGyverism, dvs Det har sagts att ”det fanns inga situationer som inte gick att lösa med en schweizisk armékniv, silvertejp och en gnutta genialitet”, så är det även här.  Om förutsättningar är dom rätta, så går det oftast att lappa och laga datorn.

 

Gamla hårddiskar till ny hårddisk

Hårddisken på bilden ovan är en så kallad PATA eller IDE disk en typ av hårddisk som var vanlig i datorer ifrån 1992 till 2004.

Har du ett gäng gamla datorer, som ligger och skräpar? Då kan vi kopiera ut innehållet från din gamla hårddisk och lägga på en ny modern hårddisk, innan du kör datorerna till elektronik återvinningen.

Plocka ut SMS från telefon

Skälen kan vara många att man ibland vill plocka ut hela SMS trådar från en telefon och ha dem på papper.

Vi har programvara och kunskap för dig som behöver den här typen dokumentation.

Pris 300:- 

Vi  på Datorhjälp har alltid tystnadsplikt.

Kom du ihåg zip disketterna?

Zip disketter ifrån kund påse. 

Kom du ihåg Zip disketterna som kom i mitten av 90 talet? Den första varianten rymde hela 100 MB ( senare kom även 250 MB och 750 MB )  jämförelse emot en vanlig 3,5″ Diskett som rymde bara 1,44″ ( Fanns varianter på 3,5″ disketter som rymde 2,8 MB men dom var ovanliga ) .

Sedan kom den brännbara CDROM skivan som rymde 650 MB och senare DVD, idag är det USB minnen som har tagit över som flyttbart media.

Vi på Datorhjälp har en ZIP Enhet, om så önskar så kan vi hjälpa Er att flytta över data från äldre ZIP Media till USB.

 

En villa någonstans i Bromma har idag fått bätttre WiFi.

Ytterligare en villaägare som har slitit sitt hår och undrat hur man får WiFi i hela villan?

Många har försökt med olika typer av produkter som finns och har funnits på marknaden. Resultatet är det gamla vanliga, det fungerar så där ett tag och sedan börjar det krångla. Dessutom har traditionella produkter man köper för några 100-lappar inte fungerat så bra då man inte kan vara på samma WiFi nätverk i hela huset.

Vår lösning är att installera ett så kallat MESH nätverk. Vi har installerat den här lösningen i ett flertal bostäder som har stora bostadsytor, det har fungerat bättre än väntat.

WiFi är radiovågor, radiovågor är som vatten dom tar den vägen de kommer fram på. Byggnadsmaterial och annat spelar självklart roll.  Stenhus som har tjocka väggar ger sämre täckning än trähus.

Eftersom det finns juridiska begränsningar på hur stark uteffekt det får vara på wifi, så är det här den bästa lösningen som finns idag, om man inte vill dra kabel.

Idag är flera produkter uppkopplade till WiFi, allt ifrån badrumsvågen, TVn, telefoner, paddor, kameror, fjärrströmbrytare, datorer osv.

Skall man t.ex ha TV i ett rum där det inte finns antenn till och den vanliga bordsantennen fungerar dåligt, då kan t.ex Chromecast vara ett utmärkt alternativ.