Plocka ut SMS ifrån telefon

Skälen kan vara många att man ibland villa plocka ut hela SMS trådar ifrån en telefoner och ha dem på papper.

Vi har programvara och kunskap för dej som behöver den här typen dokumentation.

Pris 300:- 

Vi  på Datorhjälp har alltid tystnadsplikt.

Kom du ihåg zip disketterna?

Zip disketter ifrån kund påse. 

Kom du ihåg Zip disketterna som kom i mitten av 90 talet? Den första varianten rymde hela 100 MB ( senare kom även 250 MB och 750 MB )  jämförelse emot en vanlig 3,5″ Diskett som rymde bara 1,44″ ( Fanns varianter på 3,5″ disketter som rymde 2,8 MB men dom var ovanliga ) .

Sedan kom den brännbara CDROM skiva som rymde 650 MB och senare DVD, idag är det USB minnen som har tagit över som flyttbart media.

Vi på Datorhjälp har en ZIP Enhet, om så önskar så kan vi hjälpa Er att flytta över data ifrån äldre ZIP Media till USB.

 

En villa någonstans i Bromma har idag fått bätttre WiFi.

Ytterligare en villa ägare som har slitit sitt hår, hur får man WiFi hela i villan?

Många har försökt med olika typer produkter som finns och har funnits på marknaden. Resultatet är de gamla vanliga, det fungera så där ett tag och sedan börja det krångla. Dessutom har traditionella produkter man köper för några 100 lappar ingen sömnlöshet, så man kan inte vara på samma WiFi nätverk i hela huset.

Vår lösning att installera ett så kallat MESH nätverk. Vi har installerat den här lösningen i ett flertal bostäder som har stora bostadsytor, det har fungerat bättre än vänta.

WiFi är radiovågor, radiovågor är som vatten dom tar den vägen det kommer fram på. Byggnads material och annat spela självklart roll.  Stenhus som har tjocka väggar ge sämre täckning än trähus.

Eftersom det finns juridiska begränsningar på hur stark uteffekt det får vara på wifi, så är det här den bästa lösningen som finns idag, om man inte vill dra kabel.

Idag är flera produkter uppkopplade till WiFi, allt ifrån badrumsvågen , TVn, telefoner, paddor, kameror, fjärrströmbrytare, datorer osv.

Skall man t.ex ha TV i ett rum där de inte finns antenn till och den vanliga bordsantenn fungera dålig, då kan t.ex Chromecast vara ett utmärkt alternativ.

90 talet ringde och ville ha sin data tillbaka

Då finns Datorservice Bromma på Orrspelsvägen 13 …

Filer ifrån Windows 98 är inga problem att plocka ut ifrån gamla härken till datorer. Hårddisk modellen ovan kallades för bigfoot tillhörde lågpris segmentet.

Hårddisken kunde lagra 6 GB data. Detta är dock inte den äldsta datorn vi har plocka ut innehåll ifrån, för några år sedan fick vi en Commodore PC20-II ( Tidig 90 talet ) dator, den hade så kallade RLL hårddiskar. Någon gång runt 1992 gick man över ifrån RLL till IDE standaren. RLL hårddiskar kännetecknas av dom har 2 kabla istället för 1 som IDE har.

Den första hårddisken som undertecknad ägde var en Atari SH205 som hade seagate ST225 i sej( 20 MB lagring ) som disk i sej. 20 MB på den här tiden var stora mängder.

HP mini

På bilden ovan ser vi en dator typ som var vanlig innan iPaden intåg på marknaden. En så kallad Netbook, Tyvärr vara många modeller väldig klent utrustade med lite minne och en kraftlös CPU. Microsoft fick tom återlansera Windows XP eftersom netbook var för svaga att dra runt Windows Vista.

Men varför slänga något som fungerar? Installerade Ubuntu 18.04 på denna maskin ovan, den var inte snabb. Men det gick använda för att lyssna på Sverigesradio med en batteritid på 13 timmar , så kan även gamla hårdvara användas till något vettig.

Skall nu pröva denna maskin med lUbuntu istället. Lubuntu är en lättvikts version av ubuntu, som kan användas för att köra på äldre.

Retrodator nr 1 : Amiga 500

Om man tycket att den Windows 98 som nämns i förra inlägget var gamla. Så kommer här datornas dator.

Ovan ser ni innanmäted på en Amiga 500. Datorn släpptes 1985, var den dator som lärde en hel generation att knacka kod. Amiga var en dator som var långt förre sin tid, den hade multitaskade OS och en grafik som få kunde mäta sej med vid den här tidpunkten. Amiga blev stor som semi proffs dator inom video produktion.

Windows 98

När man åker ut till folk och ge dem datorhjälp i hemmet kan man ibland springa på lite udda case. Nedan ser ni en dator ifrån 95 och en maskin av lite nyare årgång. Kunden vi hjälpte i det här uppdraget hade en 20 år gamla dator. Att plocka ut information ifrån en dator som har ett Windows som knappt vet vad USB är, är en utmaning,

Men med lite uppfinnings rikedom så gick det att lösa.

Ovan ser ni hur kopiering av data ifrån en win 98 dator till USB minne sker.

Tidsåtgång 2 Tim a 295:- efter RUT

Gamla XP dator?

Ovan ser ni en XP dator, troligen skulle den åka till skroten, att installera Windows 10 på den är dyrt , men att installerade Ubuntu på den och vips förlänger man livet på datorn några år till.

Perfekt streaming dator för Netflix eller Drutten & krodillen på Bolibompa.

Kostnad 600:- inkl. Moms