En villa någonstans i Bromma har idag fått bätttre WiFi.

Ytterligare en villa ägare som har slitit sitt hår, hur får man WiFi hela i villan?

Många har försökt med olika typer produkter som finns och har funnits på marknaden. Resultatet är de gamla vanliga, det fungera så där ett tag och sedan börja det krångla. Dessutom har traditionella produkter man köper för några 100 lappar ingen sömnlöshet, så man kan inte vara på samma WiFi nätverk i hela huset.

Vår lösning att installera ett så kallat MESH nätverk. Vi har installerat den här lösningen i ett flertal bostäder som har stora bostadsytor, det har fungerat bättre än vänta.

WiFi är radiovågor, radiovågor är som vatten dom tar den vägen det kommer fram på. Byggnads material och annat spela självklart roll.  Stenhus som har tjocka väggar ge sämre täckning än trähus.

Eftersom det finns juridiska begränsningar på hur stark uteffekt det får vara på wifi, så är det här den bästa lösningen som finns idag, om man inte vill dra kabel.

Idag är flera produkter uppkopplade till WiFi, allt ifrån badrumsvågen , TVn, telefoner, paddor, kameror, fjärrströmbrytare, datorer osv.

Skall man t.ex ha TV i ett rum där de inte finns antenn till och den vanliga bordsantenn fungera dålig, då kan t.ex Chromecast vara ett utmärkt alternativ.

Kommentera