Datorhjälp och Datorservice.

Datorhjälp

Datorhjälp Stockholms servicebutik ligger på Orrspelsvägen 13 i Bromma, precis vid Ålstens Gårds spårvägshållplats för Nockebybanan. Vi har fast telefonnummer 08 37 21 00 men vi kan också nås på SMS på 076 58 67 000 eller e-post kontakt@datorhjalp.se om du har frågor och vi inte har möjlighet att svara.

Öppettider på Datorhjälps butik på Orrspelsvägen 13, Bromma 
Måndag till Fredag:
12-18
Onsdag: 12-18
Lördag: 
11-14
Röda dagar: (Söndagar plus Julafton, Nyårsafton, Påskafton, Midsommar, Nationaldagen osv ) Stängt
Datorhjälp
ORkoden ovan är ett visitkort som går att scanna med moderna smart-devices, inklusive mobiltelefoner (iphone, Android etc) och plattor av olika slag.

Datorhjälp är ett företag som hjälper sina kunder med olika datorproblem. Det kan röra sig om allt ifrån att få ingång e-posten till byta skärm på en laptop till att få igång en dator som slutat starta överhuvudtaget. Vi har funnits som bolag sedan 2011 och funnits vid Ålstens Gård sedan 2014. Vi som har jobbat på Datorhjälp har de många skulle för Datanördar, men vi har lärt att även prata vanligt ”språk” och filter bort Dataengelskan.

Datorhjälp har en servicebutik på Orrspelsvägen 13, Bromma och vi erbjuder även service I hemmet. Där du kan få hjälp med allt ifrån din dator till ditt hemmanätverk, inklusive Smart TV, Chromecast, AppleTV och annan HemmaIT – eller bara ren dataundervisning.

På Datorhjälps servicebutik på Orrspelsvägen 13 i Bromma så erbjuder vi bland annat följande tjänster:

Flytta av E-post
Flytta e-post ifrån äldre dator till ny dator alt flytta e-posten, så att din telia e-post kommer samlas upp i en gmail låda.

Pris 300:- ( Om du ha hjälp i hemmet kostar det 295:- / efter RUT ( Ingen resedebtering) 

Komplettt backup av hårddisk klassik,detta förutsätter att hårdisken inte har läsfel.

Pris  500:- + Plus media ( Du har antingen egen hårddisk som måste vara tom eller så saluför vi hårddiskar.  )  

Här gör vi en sådan kallad Image av din hårddisk, sektor för sektor, bytes för bytes lagra i image.  När du vara 100% på få komplett kopia. Nackdelen den här lösningen ta väldig mycket plats.

Pris 800:- Komplett backup de luxe

Samla ihop data ifrån flera datorer.
Har du massor med gamla datorer genom åren med data? Låt oss hjälpa dej att samla ihop alla data och lägga det på enda stora hårddisk.   Vi kan plocka ut data ifrån hårddiskar som SCSI, MFM/ RLL , PATA, SATA och  m fl.  
Startavgift 300:- sedan 300:- per hårddisk plus media. 

Moderinsering av datorn
Jordens resuser är begränsade. Att köpa ny dator kan ibland vara ett dålig. val. Har man en 5 till 10 år gamla dator, så är det inte alltid skräp bara för den är gamla. Om datorn fungera inte har några fel, så är det hel vannsinne.   Många äldre datorer är fortfarande helt användbara , men några enkla knep kan man modernisera din dator, så den snabb ingen.

Med t.ex Linux, så kan du göra om en gamla iMac till en utmärkt youtube dator till barnen till 1/10 av kostnaden av att köpa ny.

Arbetskostnad 600:- + plus hårddiskar.

Övriga tjänster : 

 • Virusrensning – Virus, spyware, malware och skräpprogram. Allt ska bort!
 • Backup av data och ominstallation av Windows, Mac OS och Linux – utan att du förlorar någon gammal data.
 • Dataräddning av dokument och filer ifrån kraschade hårddiskar
 • Skärmbyte för laptops och bärbara datorer
 • Hjälp med allt inom Epost – backup, problemkorrigering, byte, forwarding och allt möjligt annat.
 • Råd och tips om datorer och telefoni
 • Hjälp med strulande skrivare
 • Hjälp med strulande mobiltelefoner, inklusive smartphones såsom Android och Iphone.
 • Hjälp med att kopiera ut bilder och filer ifrån datorer som skall skrotas – vi ser även till att inget finns kvar på det som slängs! En Svensk Tiger.
 • Inköpshjälp – Många vill sälja på dig en ny dator idag, men vilken dator passar dig egentligen? Vad behöver du för dator? Vi erbjuder er objektiv rådgivning eftersom vi inte säljer något själva och är ytterst måna om att allting fungerar så bra som möjligt.
 • Hjälp med att byta dator – Att byta dator kan vara jobbigt, det är filer som skall överföras, E-post som skall fungera och kontakter skall flyttas. Kanske finns det några faktureringsprogram eller annat på den gamla datorn som inte fungerar direkt på den nya? Oroa dig inte, vi hjälper till!
 • Installera Linux. Perfekt för dig som har äldre hårdvara där din Windows version inte längre stöds. En gammal Windows Vista Laptop kan t.ex. bli en streamingdator åt barnen att se på filmer på istället. Spara både miljö och pengar! Linux är även säkrare än Windows i många avseende.
 • WiFi täckning i bostaden, lägenhet eller villa. – Vill du få bättre WiFi täckning i din bostad? Vi har erfarenheten och kan vilka produkter som fungerar och hur man installerar dem.
 • Apple TV / Chromecast / Smart TV
 • Göra långsamma datorer snabbare – Vi gör din trötta dator snabb igen. Varför köpa nytt om det du redan har är bra, men lite trögt? Kanske är det bara en mindre åtgärd som behövs göras för att den skall bli snabb ingen. Det fixar vi!
 • Slut på hårddiskutrymme? Vi kan uppgradera din dator utan att du behöver ominstallera allt för att få en större hårddisk.
 • Nätverksproblem (Routers, WiFi, Skrivare på nätverket och dålig täckning)
 • Gedigen arkivering. Ligger alla dina bilder på bara en hårddisk? Vi hjälper Er med backup / råd och tips hur man hanterar det digital arvet.
 • Hjälp på distans. Vare sig du redan varit här och gått, eller om du har svårt att ta dig hit, eller om du bara vill ha hjälp på håll, så har vi flera lösningar för att hjälpa dig även om du eller din dator är någon helt annan stans.
 • Modernisera datorn – Har du en 2-4 år gamla dator? Den är fortfarande användbar. Låt oss få modernisera den istället med ny hårddisk. Du kommer garanterat få en angenämare dator utan behöva köpa nytt.
 • Hjälp att byta dator – Vi hjälper Er att byta från äldre dator till ny dator, vi kan även hjälpa Er att skrota den äldre datorn utan att ”information” läcker.
 • Bygga och konfigurera nätverkslösningar både trådlöst och/eller med kabel.
 • Byta laddarkontakt på bärbara datorer. Reparera glappande kontakter och portar.
 • Installera brandväggar, virusskydd, backuplösningar etc.
 • Vara det lilla företagets IT-avdelning, t.ex vara behjälplig med inköp av utrustning, konfiguration och datorhjälp.
 • Dokumentera skador för försäkringsbolag.
 • Hjälp med internet frågor såsom E-post och domäner.
 • Ge fjärrsupport – Behöver du hjälp med ett ”dataproblem” snabbt? Vi kan hjälpa dig genom att fjärrstyra din dator, oavsett om du sitter ute i Stockholms skärgård eller i Stockholms innerstad, bara det finns internet så kan vi hjälpa er med det mesta som inte behöver fysisk kontakt med datorn.

Vi kan nås på tel:08 37 21 00 SMS 076 58 67 000 eller e-post kontakt@datorhjalp.se hör gärna av er om ni har funderingar, eller frågor. Inkludera gärna eventuella modellnummer eller produktnamn relevanta för ert ärende så återkommer vi snarast med kostnadsförslag och annan relevant information.


RUT
Datorhjälp erbjuder hjälp hemma för 295:- / timme efter 50% RUT Avdrag. 
Nyhet för 2021 är att maxbelopp för RUT är höjt till 75 000:-. Priserna förutsätter arbete inom Stockholms Län.

OBS! Inom Stockholms Län och till Mariefred tar vi inte ut någon resedebitering. Undantag är öar i skärgården. Hör av er till oss om ni har frågor. 

RUT är jättelätt att använda för dig som kund.
När jobbet är klart så betalar du med kort eller Swish, därefter får vi ert personnummer. Sedan sköter vi all administration med skatteverket, utan byråkratisk krångel. Vår målsättning är att allting ska gå snabbt och smidigt. Ni får alltid kvitto på e-post eller papper.