Ominstallation av Windows

Ominstallation av Windows
Ominstallation / Formering / System återställning  – Känt barn har många namn säger. Men vad det handlar om är att man ominstallera det i datorn som kallas för operativsystemet, dvs huvudmjukan i  en dator. Det är operativsystemet som gör att du kan kommunicera med internet, du kan spara filer på datorn osv osv.

Mjukvara är lite som en levande varelse, den förändra under sin livstid i datorn.  Ett Operativsystem innehåller tusentals filer, kan utsätta för en mängd olika typer av påfrestningar under sin existens, oftast illa skrivna program, program som vill orsaka skada såsom virus osv.

Vad skall man tänka vid ominstallation? 
Att ominstallera en modern dator idag är inte så svårt, svårigheten ligger i att återställa datorn som den var innan en krasch. Man skall konfigurera E-post, man skall helst få tillbaka alla kontakter som fanns adressboken.

Vad gör Datorhjälp vid ominstallation av Windows?
Vi gör backup på allt, många av våra kollegor slavar med detta, på sin höjd kanske man backup ”Users” mappen, men vi vet av erfarenhet, bästa att göra backup på allt.

Eftersom vi kan aldrig avgöra vad som är viktig, du kanske har fakturingsprogram i datorn där databasen ligger på andra ställen ”Users” mappen.

Hjälp efter köpet
En tjänst som många uppskattar är att vi även hjälper till efter ominstallation, när du kommer hem med datorn, så kan du få hjälp på distans, där vi hjälper Er att lägga olika saker och tillrätta. Fixa ingång skrivaren och sånt där.