Prislista

Här nedan följer lite av de tjänster vi erbjuder och vilka priser som gäller vid service på verkstad på Orrspelsvägen 13, Bromma , alla tjänster finns inte med i listan.

Priserna nedan gäller arbete som utförs på verkstad. Om du är intresserad av datorhjälp i hemmet finner du mer på vår hemsida datorhjälp hemma .

Prislista Datorhjälp och Datorservice

Backup av dator

Har du en dator som du skall kassera och vill ha ut innehållet? Vi kan plocka ut data ifrån det mesta, allt ifrån gamla 1990-tals Commodore PC 10 -III med MFM  / RLL hårddiskar , MAC SE30 med SCSI hårddisk, PATA, SATA till Macbook Air med Apples special SSD diskar.  I priset ingår utplockning av data, det ingår ingen konvertering av data.

Pris 500:- inkl. moms + 200:- inkl. moms per efterföljande disk.
Pris 300:- /tim inkl. moms och RUT Avdrag om det görs i hemmet. Räkna med ca 2 timmar åtgång.

Förstöra innehåll på hårddisk

Skall du ge bort eller kassera en dator? Se till att förstöra innehållet på hårddisken. Även om du inte har några hemligheter att dölja, så finns massor med dumheter som fel människa som kommer över din information kan hitta på.  Vi skriver över din hårddisk med null bytes, sedan random data och null bytes igen.

Pris : 200:- inkl. moms / per hårddisk

Backup av NAS

Har du en NAS som har pajat? Vi kan oftast plocka ut data ifrån hårddiskar som har suttit i allt ifrån Apples time capsule till vanliga lågpris Nasar.

Pris från 500:- inkl. moms ( Gäller ej raid )

Byte av Laddarkontakt på bärbar dator

Beroende på modell av dator, så är arbetsinsatsen olika.  Men priset att byta DC kontakt ligger på mellan 700-1000:- inkl. moms. Jobbet görs endast på verkstad.

Pris mellan 700 till 1000:- inkl. moms

Byte av skärm på bärbar dator

Då det finns tusentals modeller av skärmar och modeller av bärbara datorer, så kan vi inte ge något fastpris. Men en prisindikation  är från 1600:- inkl. moms och uppåt. Det bästa är att skicka e-post till oss på info@datorhjalp.se där du anger exakt modellbeteckning på din dator.

Pris från 1600:- inkl. moms

Gör datorn snabb ingen

Har du en iMac, Macbook Pro eller annan premium dator som många säger att den är för gammal och dags att köpa ny. Låt oss få titta på den, många datorer kan vi göra snabba igen genom att byta en komponent i datorn. Fördelarna är du behåller din gamla installation, du sparar på miljön (Ca 1,2 ton avfall för att producera en ny bärbar dator ) och du sparar pengar.

Pris 1200:- inkl. moms ( Priset är beroende på hur stor hårddisk du väljer att stoppa i datorn )
Pris 300:-/ tim inkl. moms och RUT Avdrag . 

Installation av dator och skrivare 

Har du en nyinköpt dator? Vill ha hjälp att komma igång. Vi hjälper Er att komma igång.  Vi installerar dina program och flyttar dina filer till den nya datorn och får igång skrivare och allt sånt.

Pris 500:- inkl. moms priset är fast när det görs på vår verkstad.
Pris 300:- / tim inkl. moms och RUT Avdrag. ( Tidsåtgång ca 1 -2 timmar beroende på omfattning av arbete ) 

Ominstallation av Windows

Inkl. backup och hjälp på distans med att t.ex installera skrivare och liknande.

Pris 600:- inkl. moms
Pris 300:- /tim inkl. moms och RUT Avdrag , tidsåtgång ca 2 timmar. 

Inscanning och OCR av dokument

Har du en stor mängd dokument på papper? Och det är maskinskrivet? Då kan vi läsa in det åt dig och omvandla det till ett Word dokument.  Det måste gå att scanna dokumentet. I Priset ingår inte korrekturläsning av OCR:ar dokument.

Pris : Startkostnad 300:- därefter  3:- per sida vi scanning

Virusrensning

Vi tar bort jobbiga virus i din dator kostnad ifrån 300:- och uppåt beroende på jobbets omfattning

Pris 300:- inkl. moms